måndag 17 november 2014

Att renovera hallen...

... hade vi planerat till nästa höst, men så i helgen råkade vi börja rycka lite i det hemskt fula laminatgolvet för att undersöka hur det såg ut under och vips var golvet uppbrutet och utkastat. Det var så skönt att bli av med det! Plattorna hade inte alls tålt att ligga i en hall utan blivit slitna och putiga i kanten och vi har fått haft mattor över hela golvet för att dölja eländet.

Nåväl med golvet ute, liksom listerna som åkte med av bara farten finns det ingen återvändo, hallen får åtgärdas en höst för tidigt.

Huset är byggt 1936 och det är alltid lika spännande att se vad som finns inunder när man börjar lyfta på ytskikten. Under hallgolvet låg ett lackat trägolv med en märklig lagning på ungefär en kvadratmeter precis vid dörren. I ena kanten av lagningen knarrar det något förskräckligt - eller mycket roligt beroende på vem i familjen man frågar. I kanten in mot väggen finns en gråaktig beläggning som blivit kvar vid en tidigare slipning. Vi misstänker att det legat en linoliummatta på trägolvet en gång i tiden och att det är spår av lim som har blivit kvar.

Runt dörren sitter en helt förfärlig list som inte alls passar in och även golvlisterna är (var!) hemska. Men allt är inte illa - tapeten är riktigt fin och hade det inte varit för att den är så sliten hade vi gärna behållit den. Jag skall i alla fall försöka riva loss en stor bit att spara.

 Nuvarande tapet i hallen

Inga kommentarer: