fredag 12 december 2014

Att hitta julklappsböcker till barnen

Att det är viktigt att barn och ungdomar läser tycks alla överens om. Initiativ för att öka läsandet hos unga applåderas, inte minst av kulturjournalister på landets stora dagstidningar, liksom på radio och TV. Men när man som förälder till två barn i slukaråldern letar tips om böcker har man verkligen inte mycket att hämta hos de etablerade medierna. Att recensera barn- och ungdomslitteratur och den vägen hjälpa föräldrarna att inspirera sina barn till läsning är uppenbarligen ingenting som prioriteras.

Som tur är har vi kunniga och engagerade ungdomsbibliotekarier på biblioteket här i Kungälv som kan lotsa barnen rätt bland hyllorna.

Och så finns det ju bokbloggare! Tack vare Hermia, Boktokig och Prickiga Paula har jag nu kunnat beställa julklappsböcker till barnen. Böcker som jag tror de kommer att uppskatta och som det känns bra att ge bort.

Att presentera och recensera barn- och ungdomsböcker är en riktig kulturgärning och en stor eloge till alla kunniga och engagerade bloggare.

PS.
Då man aldrig vet om barnen läser vad som skrivs här på bloggen så väntar jag med att berätta vilka hårda paket tomten kommer med till efter jul.

2 kommentarer:

Hermia sa...

Nämen så bra att du hittat något passande hos mig. Önskar dig och dina unga läsare en god bokjul!

Petra Rhodin sa...

God jul Hermia!