söndag 11 januari 2015

Tjugondag Knut...

... är inte för än på tisdag, men idag åkte julpyntet upp på vinden. Lika trevligt som det är att ta fram julsakerna kring första advent, lika skönt är det att stoppa undan dem igen när helgerna är över.


Ännu är det några veckor innan vi kan hoppas på vår, men att sätta tulpaner i vas, läsa frökataloger och planera sommarens odlingar är aldrig för tidigt. Och så här i januari när det fortfarande är långt kvar innan det är dags att vattna och rensa och hålla efter i odlingsbäddarna i praktiken, finns ingen anledning att hålla igen på ambitionerna - ju längre frölistor som upprättas desto roligare.

Vid sidan om alla gamla favorit är det alltid roligt att prova något nytt, i år tänkte jag försöka med Nakenfröpumpa, där det framförallt är kärnorna man vill åt, och Vintersqushen Butternut för det goda fruktköttet. På blomstersidan får det bli Japanska lyktor. Om inte annat för att glädja dottern som är inne i en intensiv japansk period med manga, skrivtecken och några nya glosor till det japanska ordförrådet var och varannan dag.

Inga kommentarer: